Ook boerenprotest langs N34 bij Collendoorn

Boeren protesteren deze maandag opnieuw tegen het stikstofbeleid van het kabinet. Overal in het land voeren de boeren actie. Ook bij de rotonde langs de N34 bij Collendoorn staan tractors langs de weg. 


Op verschillende plekken in het land worden wegen geblokkeerd door boeren met tractoren. Dat leidt tot kilometerslange files. Een van de blokkades is bij Best op de A2 richting Den Bosch. Daar zijn volgens de politie ongeveer vijftien trekkers aanwezig. Er liggen ook hooibalen op de weg. De weg is dicht, meldt de ANWB op Twitter. Ook op de A28 van Hoogeveen naar Assen rijden zestig tot zeventig boeren met tractoren. Op de A67 in Noord-Brabant blokkeren zo’n veertig trekkers de weg. Ter hoogte van de afrit Liessel, tussen Eindhoven en Venlo, is de weg afgesloten.

 

Er gingen zondag verschillende video’s online rond, waarin wordt opgeroepen om te protesteren tegen het stikstofbeleid van het kabinet. Van den Oever heeft ook een video opgenomen. Daarin zegt hij dat de grootschalige boerenactie woensdag in Stroe ‘helemaal niks heeft uitgehaald’. Ook in de gemeente Hardenberg stonden diverse tractoren bij op- en afritten en op viaducten ‘om een statement te maken’. De boeren zijn het zat. De actie van deze maandag is een waarschuwing. Als dinsdag akkoord wordt gegeven voor het stikstofbeleid zoals het er nu voorstaat, dan willen de boeren de hele economie platleggen, lieten de gefrustreerde boeren weten.

 

Maandag 27 juni bereikte ons tegen 17.00 uur het bericht dat het verkeer op de A28 voor Zwolle vaststond. Aanleiding was de vele tractors die na het protesteren in het zuiden en midden van Nederland, weer huiswaarts keerden.

Gerelateerde berichten